Black Sabbath

Black Sabbath

Få rockband har haft ett så långvarigt inflytande på heavy metal-genren som Black Sabbath. Faktum är att bandet hos många har blivit en sorts definition på hårdrock tack vare sina enorma framgångar. Det är inte alla heavy metal-band som lyckas skapa sig ett stort namn även bland mainstream-lyssnare – många är kända enbart inom sina egna kretsar och får inte något större utrymme i media. Det gäller definitivt inte Black Sabbath. Även människor som aldrig skulle kalla sig för heavy metal-fans har sannolikt hört talas om de brittiska hårdrockarna, och de har blivit ett ikoniskt band för flera generationer. Att man än i dag turnerar och fortsätter att skapa musik visar hur livskraftig bandet och deras musik är. Trots att många av medlemmarna har börjat bli till åren komna visar Black Sabbath inga tecken på stagnation och de fortsätter att åka världen runt för att spela sin musik.

 

Black Sabbath startades i slutet av 1960-talet i Birmingham i Storbritannien, och det var en era där det inte precis var heavy metal som var på allas läppar. Snarare hade ett band vid namn The Beatles gjort popmusiken till hetaste mode och hårdrockare var förpassade till en mer undanskymd tillvaro. Det skulle förändras drastiskt i och med Black Sabbaths inträde i historien. De tre första studioalbumen, som kom i snabb takt efter bandets grundande, har alla kommit att bli klassiker inom genren. De fick lysande betyg redan i dåtidens press, och Black Sabbath blev superstjärnor nästan över en natt.

 

Alla Black Sabbaths medlemmar har fått ett stort erkännande i musikkretsar, men om det är någon som verkligen har fått ett gigantiskt massmedialt genomslag så är det Ozzy Osbourne. För dagens yngre publik är han kanske mest känd för sin medverkan i dokusåpan The Osbournes, som följer Ozzys familj i deras händelserika liv. Ozzys största bidrag till kulturhistorien är dock utan tvekan hans musik. Ozzy, eller John Michael som han egentligen heter, blev i egenskap av sångare Black Sabbaths frontfigur, och än i dag är han bandets affischnamn. Många väljer att bära hans namn eller ansikte på t-shirtar när de besöker bandets spelningar. Om du och dina kompisar ska åka på en rockkonsert kan det vara kul att trycka upp egna t-shirts med ett passande motiv. Det gör att ni kommer in i stämningen och visar att ni är riktiga fans. Här hittar ni profilkläder.

Black Sabbath 1

Leave a Comment

About Chronicle

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.